Altenatuur

Altenatuur

Altenatuur is een vereniging van en voor mensen die in hun vrije tijd graag met de natuur bezig zijn. Natuurbeleving, betrokkenheid bij natuur en landschap, enthousiasme en gezelligheid staan centraal binnen de vereniging.

Sinds 1980 houdt Altenatuur zich binnen het Land van Heusden en Altena bezig met natuurstudie en inventarisatie, het ontwerpen van beheersplannen voor natuurgebieden, het bestuderen en begeleiden van bestemmingsplannen en het adviseren van particulieren. De vereniging telt inmiddels meer dan 300 leden. Het verenigingsgebouw van Altenatuur is Fort Giessen.

Altenatuur organiseert diverse activiteiten die openstaan voor iedereen, ook voor niet leden dus. Dat kan bijvoorbeeld gaan om lezingen, excursies, cursussen of beheerswerkzaamheden. De lezingen zijn over het algemeen informatief van aard. De excursies vinden plaats in steeds wisselende natuurgebieden. De beheerswerkzaamheden (zoals het knotten van wilgen) vinden plaats in de gebieden die Altenatuur in beheer heeft. Dit zijn onder andere de Wijde Alm en de Struikwaard.

Website: http://www.altenatuur.nl

Altenatuur

Hillsestraat 12, Babyloniënbroek, Netherlands