De Gezonde Stad

De Gezonde Stad

De Gezonde Stad heeft als doel om Amsterdam duurzaam en gezond te maken. Dit doen wij door toffe projecten en events te starten samen met Amsterdammers en andere koplopers in de stad. Onze projecten zijn laagdrempelig, hands-on en wij stropen graag onze mouwen op. Wij werken in opdracht van bedrijven, organisaties en de gemeente. De vijf overkoepelende thema’s waar we aan werken zijn: groen, grondstoffen, voedsel, energie en schone lucht.

Met onze groenprojecten laten we zien dat vergroening overal kan, namelijk op daken, gevels, balkons, versteende pleinen, vergeten stukjes stad en op braakliggende terreinen. In 2025 willen we dat er twee keer zoveel groen in de stad is ten opzichte van 2015. Groen is belangrijk omdat het de stad koel houdt, water vast houdt, het ziet er mooi uit en maakt ons ook nog eens gelukkig. Met De Amsterdamse Balkontuin gaven we 25 Amsterdammers de kans om hun eigen groenten en kruiden te groeien en dat gewoon op hun balkon of dakterras. Ook geloven wij dat er voor elke Amsterdammer minstens één boom moet zijn; vandaar onze campagne Bomen voor Amsterdam.

Daarnaast hebben we ook de ambitie om van Amsterdam een schone en circulaire stad te maken. We hebben bijvoorbeeld het Zero Waste Lab opgericht waar bewoners hun afval konden inzamelen en in ruil voor korting bij ondernemers in de buurt. Zo maken we afvalscheiden makkelijk, leuk en zorgen we ervoor dat de waardevolle grondstoffen worden hergebruikt.

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over onze projecten, events en blogs om op de hoogte te blijven van wat wij doen!

Contact

De Gezonde Stad
Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam
Tel: 020-6241522
Mail: info@degezondestad.org
Website: https://degezondestad.org/#

De Gezonde Stad

Mauritskade 64, 1092 AD Amsterdam, Netherlands