Eetbare woonwijk Rijnvliet

Eetbare woonwijk Rijnvliet

Rijnvliet wordt een woonbuurt en een eetbare omgeving. Alle planten en bomen in deze buurt produceren voedsel: voor de andere planten en bomen, dieren, bewoners en bezoekers.
In de woonbuurt komt een voedselbos en boomgaard van in totaal 15.000 m2. Het voedselbos is geïnspireerd op een natuurlijk bos. Een mix van bomen, planten en struiken van verschillende groottes zorgen voor een natuurlijke leefomgeving voor insecten en dieren. In de buurtboomgaard staan diverse fruitbomen. Deze plek is bedoeld om samen te komen en er kunnen buurtactiviteiten georganiseerd worden.
Waar het maar kan, worden eetbare planten en bomen geplant. De nieuwe bewoners in Rijnvliet wordt ook gevraagd om eetbare planten in de openbare ruimte en in hun eigen tuin te planten. De ontwikkelaar die de eerste huizen bouwt in dit gebied, plaatst eetbare hagen in tuinen die grenzen aan de openbare ruimte. Elke straat in de buurt krijgt de naam van de eetbare plant die in de straat groeit. Zie https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/leidsche-rijn/buurten/rijnvliet/de-eetbare-woonbuurt/

 

Eetbare woonwijk Rijnvliet

Lotusvliet, 3545 Utrecht, Netherlands