Energiecoöperatie Ten Boer

Energiecoöperatie Ten Boer

Wij zijn een groep enthousiaste inwoners die duurzame energie lokaal produceren in de voormalige gemeente Ten Boer. We doen dat sinds juni 2018 met 170 zonnepanelen en denken na over uitbreiding met windmolens. Voor leden is er een energiecoach die adviseert over energiebesparing en het verduurzamen in huis en bedrijf. De energiecoach is te bereiken op energiecoach@ectb.nl voor advies of het maken van een afspraak.

We zijn lid van Energie VanOns, het energiebedrijf voor het Noorden. In feite zijn alle aangesloten lokale energiecoöperaties mede-eigenaar van Energie VanOns. In 2018 was Energie VanOns de groenste energieleverancier van Nederland.

Tussen Garmerwolde en Ten Boer komt het zonnepark Fledderbosch van ongeveer 90 ha in omvang. De ECTB wil daaraan voor 50% gaan deelnemen. Bronnen VanOns, het ontwikkelbedrijf van de lokale energiecoöperaties in het Noorden, levert hiervoor de expertise en voert het overleg met Ecorus, de commerciële partner, en het waterschap. Als u wilt meedenken over de ontwikkeling wordt dan lid van onze coöperatie. Inmiddels zijn er ruim 60 inwoners van de voormalige gemeente Ten Boer lid van onze coöperatie. Op onze website kunt ook u zich opgeven als lid voor €10,- per jaar in 2020. U bent hartelijk welkom.

Contact
T. 050 3021366 | 06 23310808
E. info@ectb.nl
I. ectb.nl
Boersterweg 1
9791 HA Ten Boer

Energiecoöperatie Ten Boer

Boersterweg 1, Ten Boer, Netherlands