IVN Dintel- en Marklanden

IVN Dintel- en Marklanden

IVN is een landelijke vereniging met 170 lokale afdelingen, waarvan de afdeling Etten-Leur en omstreken er één is. Onze afdeling is actief in de gemeenten Etten-Leur, Halderberge en Moerdijk.

Onze vrijwilligers zijn actief in werkgroepen om iedereen, jong en oud, kennis te laten maken met diverse aspecten van de natuur en zo te laten zien hoe wondermooi die nog steeds is. Daardoor zal men eerder bereid zijn om zelf ook iets voor de natuur te doen, bijvoorbeeld door duurzaamheid in het dagelijks leven in te passen.

Dat kan volgens ons al beginnen met de jeugd: wij zorgen voor natuureducatie in ons museum en in het veld voor geselecteerde groepen van de basisschool, waar de kinderen enthousiast aan deelnemen. Regelmatig organiseren wij voor jeugd en volwassenen lezingen en excursies, waarin met verschillende aspecten van natuur en duurzaamheid kennisgemaakt kan worden.

Wij behartigen de belangen van de natuur bij de besluitvorming van de lagere overheden (vooral gemeenten) en ook soms bij plannen van het bedrijfsleven. We vestigen in de maatschappelijke discussie de aandacht op ons leefmilieu en de klimaatcrisis en adviseren over een groene en duurzame aanpak.

Website: https://www.ivn.nl/afdeling/etten-leur

IVN Dintel- en Marklanden

Kreitenborg 14, Zevenbergen, Netherlands