KNNV afdeling Deventer

KNNV afdeling Deventer

De KNNV is de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Zij heeft belangstelling voor allerlei onderwerpen, zoals:
insecten, vogels, wilde planten, mossen, paddestoelen, waterleven, landschappen of geologie. Op haar terrein is de KNNV dus een veelzijdige vereniging.

De KNNV is onderverdeeld in afdelingen verspreid door het hele land, en de afdeling Deventer is er daar één van en bestaat in 2017 100 jaar. Deze afdelingen houden lezingen, cursussen en excursies. Zij houden inventarisaties (bijvoorbeeld vogeltellingen of planteninventarisaties voor gemeentelijk, regionaal en/of landelijk onderzoek) en laten hun stem horen bij bedreigingen voor natuurgebieden of bij landinrichtingsplannen.

De KNNV-afdeling Deventer zelf bestaat uit een groep KNNV-leden die zich bezig houden met het op een prettige manier bestuderen en beleven van de natuur om ons heen, met de nadruk op het gebied rondom Deventer. Er worden excursies, cursussen en (dia)lezingen georganiseerd voor leden en belangstellenden. Ook niet-leden zijn dus van harte welkom! Hierboven vind u de activiteiten.

 

Klik hier voor de contactpagina van de afdeling Deventer

KNNV afdeling Deventer

Deventer, Netherlands