KNNV Zwolle

KNNV Zwolle

KNNV Zwolle bestaat al sinds 1904. Momenteel heeft de vereniging 270 leden. KNNV Zwolle is een actieve natuurvereniging waar iedereen met hart voor de natuur zich thuis kan voelen: jong en oud, vrouw en man, amateur en beroeps, specialist en breed geïnteresseerd. De drie pijlers zijn: natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. Het motto van KNNV Zwolle is: ‘Je geniet meer van de natuur als je er meer van weet’. We leren met en van elkaar.De vereniging organiseert lezingen, cursussen, werkavonden en workshops. Deze worden meestal gehouden in Doepark Nooterhof in Zwolle. Daarnaast zijn er excursies en inventarisaties in mooie natuurgebieden in Zwolle en omgeving en soms zelfs in andere delen van Nederland of over de grens. Ook zijn er weekenden op de Wadden en andere leerzame en gezellige bijeenkomsten.

De vereniging werkt nauw samen met onder andere de Zwolse Roofvogelwerkgroep, de Steenuilenwerkgroep, de Kerkuilenwerkgroep en de Zoogdierwerkgroep Overijssel. Samen met IVN Zwolle wordt vier keer per jaar het Zwols Natuurtijdschrift (ZNT) uitgegeven.

Wergroepen
KNNV Zwolle kent verschillende werkgroepen. Voor vogels, planten, mossen, paddenstoelen, insecten, knoflookpadden, landgoed de Helmhorst, Hydrobiologie (Waterleven), Zoogdieren en de Natuurbeschermingscommissie.

Lid worden
Als lid bent u welkom bij alle activiteiten van KNNV Zwolle. U kunt u meedoen met landelijke werkgroepen, ontvangt het landelijk tijdschrift Natura. Daarnaast ontvangt u aantrekkelijke kortingen op KNNV natuurreizen en natuurboeken van de KNNV uitgeverij. Nog geen lid? Kom gerust eens naar een lezing of ga mee op excursie en maak kennis met de KNNV Zwolle.

Meer weten: kijk op de website. 

KNNV Zwolle

Zwolle, Netherlands