Pluktuin van Geesje

Pluktuin van Geesje

Zelf fruit plukken tussen de schapen, kippen en varkens

Pluktuin van Geesje is een natuurlijk beheerde boomgaard van 2 hectare. Je loopt langs een zeer divers aanbod aan kleinfruit, fruit- en notenbomen. Tussen de bomen maaien Ouessant rammen het gras. Onder de bomen scharrelen vanaf 2020 dubbeldoelkippen. Een bijzonder varkensras wordt vanaf volgend jaar ingezet voor grondbewerking waardoor hier geen fossiele brandstof voor nodig is. Tussen de bomenrijen worden voedergewassen verbouwd. De boomgaard is open voor bezoekers die hier zelf fruit, bloemen en groenten kunnen plukken en eieren en noten kunnen rapen. Alle producten van het bedrijf zijn bestemd voor de zelfoogst. Ons streven is om onbespoten fruit te telen door de diversiteit en extensieve aanplant.

Onder andere door het bieden van educatie delen we kennis over biologische teelt en de samenwerking met de natuur. Op deze wijze werken we aan het bewustzijn rondom voeding van de huidige en volgende generatie. Op het bedrijf worden creatieve en kunstzinnige workshops gegeven en andere activiteiten georganiseerd.

Wil je graag een (vrijwillige) bijdrage leveren aan ons initiatief voor deelname kun je mailen of je aanmelden via de website

Kernwaarden
– Recreatief
– Educatief
– Rechtstreekse afzet
– Natuurinclusief
– Gesloten kringlopen
– Geen gebruik van fossiele brandstof
– Verhogen van de biodiversiteit
– Onbespoten fruit
– Optimaal dierenwelzijn
– Eigen opfok
– Koolstofvastlegging
– Ecologische en maatschappelijke meerwaarde
– Zorg op sociaal-therapeutische basis, in een helende werkomgeving

Contact:
Pluktuin van Geesje
Wagenweg 6
1724 PT Oudkarspel
Openingstijden: woensdag t /m zondag van 10:00 t /m 17:00
saraidehaan@gmail.com
www.facebook.com/pluktuinvangeesjevof/

 

Pluktuin van Geesje

Wagenweg 6, Oudkarspel, Netherlands