Repair Café Bussum

Repair Café Bussum

Stichting Repair Café Bussum wil repareren op een moderne manier terugbrengen in de lokale samenleving. Zij stelt zich ten doel om reparatiekennis te behouden en te verspreiden en de sociale cohesie te bevorderen door buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren met elkaar in contact te brengen in het kader van inspirerende en laagdrempelige bijeenkomsten.

De stichting wil de gewaardeerde positie, die het Repair Café in Bussum heeft verworven, bestendigen door ongeveer elf maal per jaar op de tweede zaterdag in de maand een bijeenkomst te organiseren waarin het repareren van kapotte spullen centraal staat. Onze vaste locatie voor deze bijeenkomsten is het Denksport Centrum Bussum aan de Nieuwe Englaan 6. Ook op andere locaties in Bussum worden Repair Cafés georganiseerd om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven de bijeenkomsten te bezoeken en te leren kennen.
Voor locaties en data zie onze website. 

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren: kleding, meubels, elektrische en elektronische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Reparatiedeskundigen (allen vrijwilliger) zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers zijn aanwezig.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaat men, wanneer mogelijk samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Contact:

Bezoekadres: Denksport Centrum Bussum
Nieuwe Englaan 6 Bussum
Email: repaircafebussum@gmail.com
Website: http://www.repaircafebussum.nl

 

Repair Café Bussum

Nieuwe Englaan 6, Bussum, Netherlands