Repair Café Zaandam

Repair Café Zaandam

Gooi uw defecte spullen niet te snel weg, samen met u kunnen we ze misschien nog weer een ‘tweede leven’ geven.
Al jaren werken wij vanuit het SIRE motto: ‘Waardeer het, repareer het’.

Zaanstad wil een meer circulaire grondstoffenstroom krijgen, dat is een goed streven. Daarin blijven meer grondstoffen behouden en worden ze ook telkens weer opnieuw gebruikt. We vinden dat reparatie meer gestimuleerd moet worden in plaats van ontmoedigd, zoals nu. Het moet aantrekkelijker zijn dan nieuwe spullen kopen: goedkoper, leuker en breder beschikbaar.

Bij ons Repaircafé heeft u de kans om met uw kapotte spullen te komen en daar bekijkt u dan samen met een van onze experts of uw camera, printer, broodrooster, videorecorder, (wekker)radio of koffiezetapparaat nog te repareren is.

Ook bij ons zijn onze deskundigen keien in het redden van speelgoed(knuffels), klokken en horloges, lange broeken, overhemden, gordijnen en jassen. En ze doen het met plezier. Te lange gordijnen verkorten wij, maar ook zetten we knopen aan overhemden, jurken, blouses en jassen. Of verkorten uw te lange broekspijpen of mouwen.

Proberen te repareren kan altijd, er kan alleen maar gewonnen worden en als het toch niet lukt is de vuilnisbak heeft enorm veel geduld.

En natuurlijk is ook onze fietsenmaker weer aanwezig om aan uw fiets kleine reparaties – lampjes repareren en/of vervangen, spaken spannen of band plakken – te verrichten. Neem wel daarvoor de benodigde materialen zelf mee.

Contact:

Adres: Stadsboerderij in het Darwinpark
De Weer 31,
1504 AH Zaandam
Elke derde vrijdag van de maand

Repair Café Zaandam

De Weer 31, Zaandam, Netherlands