Stichting Rust bij de Kust

Stichting Rust bij de Kust

Stichting Rust bij de Kust is een samenwerkingsverband van organisaties en wijkraden die de geluidsoverlast van het Circuit Zandvoort willen terugdringen.

“Minder geluidsoverlast van het circuit van Zandvoort en geen formule 1” dat was de slogan waarmee Stichting Rust bij de Kust in 2017 begon. Ook al gaat de Formule 1 dit jaar waarschijnlijk niet door. De komende jaren zullen de plaatselijke bewoners er toch last van gaan krijgen. Voor de stichting reden om actief te blijven.

Het eerste deel van de slogan is het belangrijkste doel: een eind maken aan de dagelijkse herrie die je hoort in de duinen en de woonwijken. Die herrie vindt 280 dagen per jaar plaats en is afkomstig van kleine evenementen, waarbij een handjevol mensen rondjes rijdt in zeer lawaaiige auto’s. Het circuit gedraagt zich als een niet zo sociale buurman, die elke dag knallende feestjes houdt en zich niets aantrekt van de overlast die hij (of zij) veroorzaakt bij zijn buren.

Het ultieme doel blijft om de huidige milieuvergunning van het circuit veranderd te krijgen, zodat minder lawaaidagen zijn toegestaan met lagere geluidniveaus.

Contact:

Website

E: info@rustbijdekust.nl

 

Stichting Rust bij de Kust

Zandvoort, Netherlands