Vereniging Westelijke Groene Long Almelo

Vereniging Westelijke Groene Long Almelo

De Westelijke Groene Long is een oud cultuurhistorisch rijk gebied. Het speelde eeuwenlang een belangrijke rol in de verbinding van Almelo met het achterland en met grote handelssteden als Deventer en Zwolle. Ook zijn er mooie historische boerderijen en landgoederen in een aantrekkelijk coulisselandschap. Het is een gebied dat als cultuurhistorisch monument en als uitloopgebied van Almelo van grote waarde is.

Missie

Doordat de Westelijke Groene Long tot in het stadshart van Almelo doordringt, is het gebied ook nu nog een belangrijke schakel tussen het centrum en het buitengebied. De Westelijke Groene Long is dan ook niet alleen belangrijk voor haar bewoners, maar ook voor de stad Almelo. Het is er goed wonen, werken en recreƫren.

De vereniging Westelijke Groene Long Almelo zet zich in voor het gebied door de belangen te vertegenwoordigen van bewoners, eigenaren en gebruikers om het huidige karakter en gebruik te behouden. Hierbij ligt het accent op de rust en de groene en agrarische kenmerken van het gebied.

Klik hier voor de Website

Vereniging Westelijke Groene Long Almelo

Oude Wierdenseweg 9, 7604 PB Almelo, Netherlands