werkgroep Natuurbehoud en Milieubeheer Tilburg en Omgeving

werkgroep Natuurbehoud en Milieubeheer Tilburg en Omgeving

Het Milieucafé startte in 1993, op initiatief van de milieuwerkgroep WNM (Werkgroep Natuurbehoud en Milieubeheer). De WNM vond dat het afgelopen moest zijn met de defensieve houding van de lokale milieubeweging. Milieu en natuur zijn immers van iedereen en dus moest ook iedereen er zijn mening over kunnen geven. Doelstelling was meer duurzaamheid te bevorderen bij gemeenten en bedrijven en meer draagvlak te creëren bij de bevolking.

Door een combinatie van journalistieke, actuele onderwerpen, debat, live muziek, columnisten en cabaret wist de redactie dat het milieu weer leuk te maken. Het aantal bezoekers groeide met de formule mee. Vaak meer dan 200 op een avond. Vele duizenden mensen passeerden inmiddels de deur van het Milieucafé.

Niet alleen milieuactivisten, maar ook werkgevers en wetenschappers vonden en vinden steeds gemakkelijker de weg naar het Milieucafé. En de politiek. Burgemeesters, wethouders en raadsleden van Tilburg en omliggende gemeenten, maar ook provinciale en landelijke politici maken geregeld hun opwachting.

Website: https://www.milieucafe.nl/

werkgroep Natuurbehoud en Milieubeheer Tilburg en Omgeving

Wilgenstraat 59, 5038 PC Tilburg, Netherlands